Balkan Station

Balkan Station – Preeveniment IRAF – Bucuresti 2012

balkan station turn

IRAF si-a anuntat sosirea in capitala printr-un eveniment cu greutate care a adus in fata publicului nu mai putin de 33 de artisti de renume international. Taraf de Haidouks (Romania, Clejani)- artistii care au dus folclorul romanesc autentic pe cele mai mari scene ale lumii, Vrelo (Serbia)- premianti ai renumitei competitii a BBC, The Next Big Thing si The Lemon Bucket Orkestra (Canada)- cel mai colorat grup balkan/klezmer/punk al Torontoului au incins spiritele balcanice in The Silver Church Club, miercuri 16 mai.

Vrelo – Serbia

Tobe, bass si 6 voci feminine de exceptie care rup scena in 2. Vrelo este expresia nemaintalnitului si ecoul autenticitatii venit direct din inima Serbiei. Cine ar fi crezut ca doinele slave pot suna atat de bine intr-un soc alternativ? Vrelo stie sa cante traditia cu nerv. Muzica lor e impunatoare si imprevizibila ca o forta a naturii, cand blanda, inmuiata in soapte jazz si folk cand izbucnind in vuiete rock sau electro.

concert


Taraf de Haidouks – Romania

Inca de la lansarea primului lor album in 1991 si aparitia lor in cunoscuta productie a regizorului Tony Gatlif, Latcho Drom, TARAF DE HAÏDOUKS  s-a bucurat rapid de un success nemasurat,  cucerind toate scenele pe care au urcat, de la Tokyo la New York si impunandu-se ca un simbol de referinta in ceea ce priveste fabuloasa experienta  a muzicii rome.

teasing video

concert

 

The Lemon Bucket Orkestra – Canada

Singura „Balkan-Klezmer-Gypsy-Party-Punk-Super –Band“ a Torontoului, asa cum se descriu artistii, The Lemon Bucket Orkestra s-a nascut la masa unui restaurant vietnamez de pe strada Yonge dintr-o discutie intre un acordeonist breton cu un scripcar ucrainian. In doar cateva luni, cvartetul initial a crescut intr-un band sanatos de nu mai putin de 14 artisti, castigandu-si reputatia ca una dintre cele mai explozive si petrecarete grupuri canadiene. Cu o componenta cosmopolita, aducand membrii din multe colturi ale lumii (Uncraina, Franta, Mexic, India, Olanda Portugalia, etc), LBO au un repertoriu la fel de pestrit, in muzica lor amestecandu-se acorduri din peste 10 tari est-europene.

teasing video

concert